Opdrætterlisten

Opdrætterlisten

Her finder du vores engagerede opdrættere, der alle Dansk Kennel Klub kennelmærke. 

Et DKK kennelmærke er din garanti for, at opdrætteren har gennemgået en opdrætteruddannelse gennem DKK, og har sat sig ind i de mange parameter der gør sig gældende, når man ønsker at opdrætte hunde. 

Mange vil måske tænke at det ikke er så vigtigt, ej heller hvor vidt hvalpen har stamtavle eller ej, hvis man ønsker sig en sød familiehund. 

Stamtavlen er bestemt IKKE ligegyldig...

I Danmark er der nogen avlsrestriktioner og nogle sundhedsundersøgelser (HD, AD, hjerte, OCD), som gør, at der hvert år også er hunde, som IKKE bliver avlsgodkendt og derfor ikke kan/bør bruges i avl. Den primære årsag til, at der indimellem sælges hvalpe UDEN stamtavle er, at forældredyrene enten ikke er undersøgt for de ovennævnte lidelser eller også at de er undersøgt, men ikke er blevet avlsgodkendt.

Læs mere om vores opdrættere her...

pote

Ace Of Beton

v/ Helle & Arne Dyrlund

pote

Kettners

v/ Karina Kettner

pote

Librrani

v/ Mette & Imran Durrani

pote

Newf-dreams

v/ Jan og Susanne Søderberg

pote

Serup

v/ Kamilla Serup

Derfor er stamtavlen vigtig for en familiehund...

Ofte ses det i disse annoncer for tavleløse hvalpe, at sælgerne hævder, at de er undersøgt med flotte resultater, men hvis forældredyrene og deres resultater ikke er at finde på DKK’s database hundeweb, så er det IKKE officielle resultater og tit bare en sludder for en sladder eller direkte løgn. Det er alvorlige arvelige lidelser og husk på, at hvad du umiddelbart sparer ved køb af en tavleløs hvalp frem for en med DKK stamtavle, sagtens kan komme mangedobbelt igen i form af dyrlægeregninger. I kraft af den købskontrakt, der laves ved salg af en DKK-hvalp er man som køber indbefattet af dansk købelov, hvilket kan komme dig til gode i tilfælde af sygdom/fejl og mangler ved hvalpen. Mange af de såkaldte “opdrættere” af tavleløse hvalpe er oftest ret uvidende om både racen, om deres hundes linjer og egenskaber og opdrætter tit kun for at tjene nogen hurtige penge.

Vi ønsker vel alle en sund og racetypisk hund – og hvem ved – selv om du lige nu ikke tror, at du får brug for stambogen, så har mange Bullmastiff-ejere i tidens løb senere ærgret sig over, at de ikke havde en DKK-stambog, fordi de efterfølgende havde fået lyst til at få et kuld hvalpe, gå på udstilling eller deltage i konkurrencer. – og der er jo ingen grund til på forhånd at fraskrive sig disse muligheder.

Begreberne “kennelklub” og “stambog” er ikke noget, som Dansk Kennel Klub har eneret på. En hvilken som helst hundeklub/-forening kan føre sig frem som “kennelklub”, ligesom enhver kreativ person med en computer kan udskrive en “stambog”.

Vær derfor opmærksom på, at Dansk Kennel Klub og Dansk Bullmastiff Klub ikke anerkender stambøger, som er udstedt af private personer/foreninger som f.eks. CKC (Continental Kennel Club), DRU (Dansk Racehunde Union), DHL (Danske Hundeejeres Landsforening) o.s.v.

Pas på hundehandlere – Køb aldrig hvalp af medlidenhed. Det giver bare de useriøse sælgere mulighed for at fortsætte deres virke. Folk, som importerer et kuld hvalpe fra fx Polen med henblik på videresalg ER reelt hundehandlere og ved ofte ikke noget om hvalpenes egentlige ophav og sundhed. Ligesom stamtavler og sundhedserklæringer ofte er falske eller de dukker aldrig op.

Navnlig når der er stor efterspørgsel på hvalpe og derfor ventetid for køb af en DKK-stambogsført Bullmastiffhvalp, kan køberne bliver utålmodige og falder for “gode tilbud”. En del købere er i tidens løb blevet “taget ved næsen”, fordi det efterfølgende viste sig, at hvalpen slet ikke havde nogen stambog. Sælgeren havde blot spekuleret i, at køberen så var nået at blive så glad for hunden, at han/hun ikke ønskede at lade handlen gå tilbage.

Kom på opdrætterlisten

Du skal være logget ind for at kunne udfylde formularen!

Når du benytter vores opdrætterliste

Opdrættere, som har kennelmærke samt medlem af DBK og har været det minimum 6 måneder, kan optages på “Opdrætterlisten”.

Pladsen på “Opdrætterlisten” skal fornyes senest den 31. december hvert år.

Alle opdrættere der ikke har fornyet deres plads senest den 31. december bliver automatisk taget af listen pr. den dato. Send en besked til Webredaktøren, for at blive taget af “Opdrætterlisten” før den 31. december.

KOMMER SNART