Bullmastiff & sundhed

De som køber en DKK stambogsført hvalp, forventer naturligvis at få en fysisk og mentalt sund hund, der lever længe. Det er meget vigtigere for køberne, end at hunden udvikler sig til at blive en udstillingsstjerne og som opdrætter har man derfor et stort ansvar at leve op til.


Helt grundlæggende er det selvfølgelig DBKs holdning, at hunde skal være raske og velfungerende. Og som det står på skrevet på allerførste side her på klubbens website: "Det er DBK's formål at skabe interesse for typiske, fysisk og mentalt sunde Bullmastiffer..."


DBKs opdrættere skal opdrætte hunde, som er raske, og som har en ordentlig levetid. Ifølge Dansk Kennel Klub's retningslinjer betyder det 8-9 år for store racer (herunder Bullmastiffen), 10-11 år for mellemstore og 12-13 år for små racer.


Ligesom vi mennesker jo desværre kan komme til at fejle alt muligt, og ligesom vi også til sidst ville dø af et eller andet, om så vi brugte hele bruttonationalproduktet på sundheds- og hospitalssektoren, så kan man heller ikke garantere, at man kun avler sunde hunde. Men som opdrætter kan man gøre meget for at undgå, at hundene bliver syge af arvelige sygdomme.

I menuen til venstre kan du læse mere omkring "Racetypiske sygdomme" og du kan se de "Sundhedsundersøgelser" der er iværksat af DBK gennem tiden.

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler